Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Nokia stopt in Japan
Nieuwsbericht: Nokia stopt in Japan
Datum en tijd: 27 november 2008 15:08


Na 10 jaar is Nokia er niet in geslaagd succes te boeken in Japan. Vreemd, want wereldwijd is Nokia absoluut de grootste fabrikant van mobiele telefoons. In Japan heeft het Finse bedrijf echter slechts 1% van het marktaandeel. Of beter gezegd: had. Nokia stapt uit de markt, omdat het succes gewoonweg niet komt. Blijkbaar is Japan niet hun land.

Nokia's vice president Timo Ihamuotila zei dat ze niet langer kunnen investeren in Japan te midden van de huidige economische omstandigheden: "We have judged that we cannot continue to invest in product development just for Japan amid the current tough economic conditions." Toch een vreemde beslissing, omdat het bedrijf onlangs in Japan nog van naam wilde veranderen. De nieuwe naam zou MVNO worden, wat in 2009 officieel bekend zou worden gemaakt. Misschien gebeurt dat nog, en is dit slecht een publiciteitsstunt. Als dat zo is, is de vraag of het werkt, want Japanners lijken erg gehecht te zijn aan mobiele telefoons uit eigen land.

Toch houdt het niet voor de volle 100% op voor de Japanners. De luxe telefoons blijven nog bestaan, maar worden alleen in bepaalde winkels verkocht. Het dochterbedrijf Vertu zal namelijk nog wel blijven bestaan. Het is onbekend of het bedrijf volledig uit Japan zal verdwijnen, maar de levering van nieuwe telefoons zal wel volledig stoppen.

Bron: telegraaf.nl© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS