Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Nokia presenteert Nokia X6
Nieuwsbericht: Nokia presenteert Nokia X6
Datum en tijd: 2 september 2009 14:43


Nokia heeft vandaag op de Nokia World 2009 in Stuttgart in Duitsland de Nokia X6 aangekondigd (zie press release). Daarmee lanceert Nokia een volledig nieuwe Nokia series: de X-Series. Als opvolger van de Nokia 5800 XpressMusic is dit toestel een absolute must voor de muziekliefhebber.
Muziektelefoon
Hoewel de Nokia X6 niet naam 'XpressMusic' draagt, is deze Nokia een absolute muziektelefoon. De X6 heeft een uitgebreide multimedia speler, dat diverse bestanden ondersteunt ((MP3, SpMidi, AAC, AAC+, eAAC+, WMA en MTP). Het toestel heeft een 3,5 mm audio jack voor als je met een kabeltje naar je muziek wilt luisteren. Je kunt echter ook gebruiken maken van Stereo Bluetooth (2.0, met A2DP support). Daarbovenop komt nog eens de ultieme prestatie: Nokia belooft tot wel 35 uur aan muziekplezier, zonder tussendoor te hoeven opladen. Ook wij weten ondertussen dat dit het ultieme is, waarbij je 35 uur niets anders doet met je telefoon - wat natuurlijk nooit gebeurt met zo'n toestel. Dan nog, laat het neerkomen op 30 uur; ook dat is een hele prestatie.

Jo Harlow, Vice President van Nokia, vertelt:
"De Nokia X6 en Comes With Music vormen een ijzersterke combinatie waarmee muziekfans alle muziek kunnen downloaden die ze maar willen snel, gemakkelijk en kosteloos. We bieden mensen hiermee soepele toegang tot een enorme muziekverzameling, met afspeelmogelijkheden op een fraai touchscreen-toestel."

Maar dat zijn slechts de intern eigenschappen die de X6 tot een muziektelefoon maken. Direct contact met de Comes With Music dienst en de Ovi Store zorgt ervoor dat je nooit meer een nummer hoeft te missen.

Het downloaden van muzieknummers en andere applicatie van de Ovi Store zal trouwens niet lang duren, want de X6 is standaard uitgerust met WiFi en UMTS/HSPDA support. Je nummers sla je op op het interne geheugen van maarliefst 32GB, wat we ook op de Nokia N97 of de Nokia N900 zien.

Strak uiterlijk
We lieten al even vallen dat de Nokia X6 een 3,5 mm audio jack heeft. Gelukkig zit er nog meer aan de buitenkant van het toestel. Allereerst valt het 3,2 inch touchscreen display op. Dit is hetzelfde soort display als de Nokia 5800 XpressMusic, en met het Symbian S60 besturingsysteem aan de binnenkant zit dat er ongeveer hetzelfde uit. De X6 komt net als de 5800 in twee kleuren: rood en blauw. Het display heeft een 16:9 beeldverhouding zodat je ook je films degelijk kunt bekijken, en heeft een resolutie van 360 x 640 pixels.

Verder heeft de Nokia X6 aan de buitenkant een TV out poort, een aantal dedicated knoppen waaronder volumeknoppen, en natuurlijk de camera. In de onderstaande filmpjes is dat al goed te zien:

5 megapixel camera en meer...
De camera van de Nokia X6 heeft een resolutie van 5 megapixel, en heeft een Carl Zeiss lens. Deze wordt bij donkere gelegenheden ondersteund door een dual LED flash. Op wat simpele bewerkingsoftware op het toestel en een aantal instellingen die je kunt aanpassen heeft deze camera verder niet heel veel bijzonders. Na de muziekeigenschappen van het toestel besproken te hebben, is dat ook niet verwonderlijk.
En dan last but not least op de X6: A-GPS met Ovi-Maps. Een klein detail, maar toch zeer handig om te hebben. Afmetingen van het toestel zijn 111 x 51 x 13.8mm, en over het gewicht is tot op heden nog niets bekend. Stand-by tijd is maximaal 406 uur (bijna 17 dagen!), en spreektijd maximaal 8 uur.

Nu rest ons het wachten op Q4 van 2009, waarin Nokia het toestel op de markt gaat brengen. Over de exacte prijs wordt nog gedebateerd, maar die zal zo rond de 550,- (incl. BTW) gaan liggen. Tot die tijd nog even genieten van de plaatjes:
© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS