Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - De nieuwe Samsung M8910 Pixon 12
Nieuwsbericht: De nieuwe Samsung M8910 Pixon 12
Datum en tijd: 25 augustus 2009 14:11


De nieuwe Samsung M8910 Pixon 12 is de opvolger van de eerder verschenen Samsung M8800 Pixon, een telefoon die net als LG's variant Renoir bekend staat als een cameratelefoon. Deze telefoon is echter een uniekum op de mobiele telefoon markt: het is de allereerste telefoon met een 12 megapixel camera. Sony Ericsson staat op het punt de Satio uit te brengen, welke ook met een 12 megapixel camera gaat komen. Samsung heeft echter de eerste stap genomen. Daar heeft Samsung het volgende over te zeggen:
"We onderzoeken voortdurend wat mensen echt willen", zegt Erwin van der Valk, Marketing Manager Samsung Mobile. "Met de Samsung Pixon 12 bewijst Samsung wederom dat we baanbrekende telefonie poducten maken die alle verwachtingen overtreffen. Instant toegang tot de digitale camera, razendsnelle sluitertijden en gemakkelijke zoekfuncties, dat is wat er verlangd wordt van een goede camera telefoon. De Samsung Pixon 12 MP camera telefoon is dan ook een op-en-top camera telefoon die aan alle eisen voldoet."

Uitgebreide 12 megapixel camera
De camera heeft een resolutie van 12 megapixel, wat voor een mobiele telefoon ontzettend groot is. Nog niet zo lang geleden was het 'in' als je telefoon uberhaubt een camera had. De Pixon 12 is echter een toestel dat niet alleen een camera heeft, maar bijna een camera is, waar je ook mee kunt bellen.

De camera barst van de functies en instellingen. Je kunt bij het nemen van foto's kiezen uit 12 scènes, en de camera ondersteunt functies zoals Smile Shot (neemt een foto wanneer iemand lacht), MultiShot (meerdere foto's achter elkaar) en Panoramische foto (brede foto). De panoramische foto is te danken aan de groothoeklens (28mm), welke ook te vinden was op de Nokia N86. Dat toestel had echter 'slechts' een 8 megapixel camera. Naast die lens vind je een dubbele fliters: zowel Xenon als LED. Die kun je gebruiken bij zowel foto als video. Video's opnemen gaat met een snelheid van 30 fps, en een bijzonder hoge resolutie van 720 x 480 pixels. Als dat nog niet genoeg was, vind je ook nog opties zoals Object Tracking en Beauty Shot. Bij Object Tracking selecteer je via het touchscreen een object waar de camera op scherp moet stellen, wat hij zal blijven doen, zelfs wanneer het object beweegt. Zo wordt de kans dat je object onscherp is zeer minimaal. Met Beauty Shot geeft je je genomen foto een kleine mini-photoshop beurt. Het staat ongeveer gelijk aan de 'ik doe een gok' optie bij Picasa.

Niet alleen de functies maken de camera op de Pixon 12 erg goed. De camera zelf heeft een zeer snelle opstartsnelheid, waardoor je bijna één druk op de cameraknop snel kunt schieten. Mocht je foto toch niet goed zijn, dan kun je van hetzelfde moment binnen 2 seconden je volgende foto nemen.
Functies in overvloed
Naast foto's nemen kan de Pixon 12 natuurlijk nog veel meer. Door quad-band GSM ondersteuning is het toestel over praktisch de hele wereld te gebruiken. Het toestel heeft WiFi, om via je lokale netwerk verbinding te maken met internet. Maar ook in de trein of in de bus kun je razendsnel internetten, doordat het toestel UMTS/HSPDA ondersteunt. En als je niet in de trein of de bus zit te internetten, maak dan in de auto gebruik van de GPS-ontvanger, die ook op de dit toestel geïnstalleerd zit. Ook wanneer je niet onderweg bent, kun je even waten weten wat je doet, wat je ziet of wat je zojuist hebt meegemaakt. Via Samsung Communities heb je direct toegang tot websites zoals Facebook, YouTube en Flickr. Kortom: je bent overal bereikbaar en alles is bereikbaar met de Pixon 12.

Maar er is nog meer. De Pixon 12 heeft namelijk een 3,1 inch AMOLED dispay met 16 miljoen kleuren. Het haarscherpe beeldscherm heeft een hog contrastration (10.000:1), waardoor het zeer zuinig met energie omgaat. Dat is ecologisch niet alleen beter, maar daardoor hoeft hij ook minder aan de stekker.
Beter dan M8800 Pixon
De voorganger van de Pixon12, de M8800 Pixon had 'slechts' een 8 megapixel camera. Het toestel had nog geen WiFi, wat we wel op de Pixon 12 vinden. De Pixon 12 heeft een iets kleiner display met een grotere resolutie en meer kleuren. Het interne geheugen is wel 50 MB gezakt (van 200 naar 150). De leek zou wellicht denken dat dat de reden is dat hij iets slanker is, en dat hij maarliefst 1 gram minder weegt.

Conclusie
Met al deze functies, en dan met name de unieke 12 megapixel camera, is dit toestel een top-of-the-top telefoon. Voor de beste aanbieding, bekijk de toestelpagina van de Samsung Pixon 12.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS