Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Nokia 5800 XpressMusic - De alleskunner
Nieuwsbericht: Nokia 5800 XpressMusic - De alleskunner
Datum en tijd: 2 oktober 2008 22:09


De Nokia 5800 XpressMusic is vandaag officieel gepresenteerd. Na veel geruchten, lang wachten en voor sommigen een vliegticket naar Londen om de presentatie bij te wonen mogen we nu toch echt bijna alles over dit toestel weten. Nu willen we hem alleen nog voelen. Deze telefoon is absoluut een alleskunner, en dat voor een adviesprijs van 279 euro.

Display
De tweede touchscreen telefoon van Nokia, sinds de Nokia 7710 in 2005. De 5800 XpressMusic heeft een 3.2" inch scherm, 360 x 640 pixels met 16 miljoen kleuren. Door het touchscreen is op dit toestel handschriftherkenning mogelijk.

Data & Connectivity
81 mb intern geheugen en dan ook nog eens een kaartje van 8 GB (MicroSD) er gratis bij. Dat is nog eens voordeel. Maar dat is nog niet alles, want deze quad-band telefoon beschikt over nog meer: UMTS en HSPDA voor snel internetten, en ook WiFi en Bluetooth ontbreken niet. Daarnaast heeft de telefoon een 3,5 mm audio aansluiting en TV out. In de verpakking is ook nog een headset met afstandsbediening te vinden.

Overig
De lijst 'overig' is meestal de kortste, maar bij de 5800 XpressMusic is dat absoluut niet het geval. Dit muziektoestel draait op Symbian S60 versie 5, wat de snelheid en stabiliteit van het toestel moet verbeteren. Een 3.2 megapixel camera met dual-LED flitser, met aan de voorkant nog eens een 2e camera voor video-bellen. Als dat nog niet genoeg is, heeft deze alleskunner GPS met Nokia Maps meegeleverd, een accelerometer en kun je video opnemen op VGA kwaliteit tot 30 fps. Om de lijst bijna oneindig te maken kunnen we ook nog melden dat het geluid van goed kwaliteit moet zijn vanwege de stereo surround sound luidsprekers.

Wat afmeting kunnen we duidelijk laten zien dat de Nokia 5800 XpressMusic een stukje kleiner is dan de iPhone. Zal Nokia Apple dan nu echt overtreffen? Dat zullen we moeten afwachten. Het toestel wordt met kerst in Nederland verwacht.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS