Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - De nieuwe LG BL40 Chocolate
Nieuwsbericht: De nieuwe LG BL40 Chocolate
Datum en tijd: 31 juli 2009 09:40


Er gaan al heel lang geruchten over een nieuwe telefoon binnen de Black Label Series van LG. Wel, vandaag is dan eindelijk officieel bekend gemaakt dat LG komt met een nieuwe Black Label telefoon, de LG BL40 Chocolate.
Het vreemde van het persbericht, is dat het lijkt alsof het al veel eerder geschreven is, maar nu pas gepubliceerd is. LG spreekt namelijk over een release van begin Q3, wat al heel wat weken geleden is. Wellicht wordt het nu pas begint Q4 2009, of we mogen een zeer snelle levering van LG verwachten. Dan zal het toestel binnenkort al in onze winkels moeten liggen.

Eerdere Black Label telefoons
De BL40 Chocolate is niet de eerste uit de Black Label series. Eerder verschenen zijn de Shine, Secret en Chocolate. De naam New Chocolate wekt de indruk dat dit toestel een verbeterde/vernieuwde uitvoering van de Chocolate is, maar niets is minder waar. Het enige wat de toestellen wel gemeen hebben, is de kleuren die gebruikt worden. Zowel de Chocolate als de BL40 Chocolate zijn op basis van zwart-rood, en zijn beide zeer stylish vormgegeven. Al deze telefoons, inclusief de allernieuwste BL40 Chocolate, zijn gespot in de volgende video:LG BL40 Chocolate - display
Het display van de BL40 Chocolate is het allereerste display met een 21:9 verhouding. Het heeft dan ook een unieke resolutie van 800 x 345 pixels, waardoor je een extra-extra-breedbeeld beeldscherm krijgt. Het maarliefst 4 inch grote touchscreen display is gemaakt van gehard (krasvrij) glas. Dat mag ook wel, want met een groter display heb je gewoon eerder kans op beschadigingen. Dr. Skott Ahn, CEO van LG Electronics Mobile Communications, vertelt het volgende over het display:
“The initial response to the new LG Chocolate phone has exceeded our expectations by a wide margin. Although much interest seems focused on the striking shape of the handset, the real surprise will be when people discover the advantages of the 4.0-inch screen in terms of viewing pleasure and ease of use.”

Tot dusver lijkt het alsof er geen stylus bij de BL40 Chocolate zit, dus we gaan er vanuit dat het gaat om een capacitive touchscreen display, gewoon met de vingers te bedienen. LG vertelt in het persbericht dat het Active Flash UI een Dual Screen UI is, wat er voor zou zorgen dat je meerdere applicaties tegelijk kan zien. Op de meeste toestellen is een applicatie altijd beeldvullend, maar dat zal bij de BL40 Chocolate dus niet het geval zijn.
Connectiviteit
Er werd in het geruchtencircuit lang gespeculeerd over het wel of niet aanwezig zijn van WiFi en GPS. Goed nieuws: de BL40 Chocolate is zo volledig als maar kan. Zowel A-GPS als WiFi zijn aanwezig op het toestel. Op de video van de BL40 Chocolate is een voorbeeld van Google Maps te zien, waardoor we er vanuit mogen gaan dit reeds op het toestel is geïnstalleerd.

Niet alleen via WiFi kun je verbinding maken met het internet; het toestel heeft namelijk ook HSPDA support (7.2 Mbps). Met een mooi internetabonnement moet surfen dus ook geen probleem zijn. Naast deze betere eigenschappen vinden we op de BL40 Chocolate ook nog de standaard dingen zoals bluetooth en een FM Radio.

En meer
En dan is er nog veel meer, zoals een 5 megapixel autofocus camera met flitser, waar je waarschijnlijk ook video's mee kunt opnemen. Tijdens het foto's nemen zijn er heel wat instellingen mogelijk, die overzichtelijk op je beeldscherm worden weergegeven. Ook daarvan zien we een klein voorbeeldje in de video. Ook kunnen we op de video heel snel een koptelefoonaansluiting voorbij zien komen, wat lijkt op een 3,5 mm aansluiting.

De BL40 Chocolate heeft een uitstekende 1000mAh Li-Ion batterij, wat hij ook zeker nodig heeft met deze functies en het 4 inch display. Het toestel zal waarschijnlijk draaien op LG's eigen S-Class-interface. Nu is het nog wachten op één heel groot feit: de prijs. Die is tot nu toe nog onbekend, maar dat zal niet lang meer duren. Voor die tijd gaan we vast ook nog wel wat horen over exacte afmetingen en het gewicht van het toestel. Die cijfers zullen waarschijnlijk niet meevallen. Nu hopen dat dat met de prijs wel het geval is.

© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS