Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Nokia Surge - goedkope smartphone voor de VS
Nieuwsbericht: Nokia Surge - goedkope smartphone voor de VS
Datum en tijd: 14 juli 2009 08:10


Nokia heeft via haar press release de Nokia Surge bekend gemaakt, die eerder bekend stond onder de naam Nokia Mako. Helaas is de Surge op dit moment alleen beschikbaar via AT&T, een Amerikaanse provider. Zij zijn er echter best trots op, wat je kunt zien in hun reclame:Het toestel heeft een 2,4 inch display met een resolutie van 240 x 320, en werkt in zowel portret als landschap modus. Hij heeft een uitschuifbaar QWERTY toetsenbord, net als de onlangs uitgekomen Nokia N97. Het grote verschil tussen die twee: de prijs. De Nokia N97 is de dure smartphone, de Surge is het goedkopere model.
Dan zien we dan ook wel aan de specificaties. We missen bijvoorbeeld WiFi en moeten het wat internetten betreft doen met UMTS/HPSDA. Ook niet heel langzaam, maar het kan wel eens te langzaam zijn bij sommige YouTube filmpjes, en dat terwijl de Nokia Surge een JuiceCaster on-board heeft, voor snel contact met pagina's zoals Facebook, Twitter, Flickr en YouTube. Naast deze feature heeft AT&T veel invloed gehad op de telefoon. Zij hebben hun applicaties Navigator, Mobile Music en Video Share op het toestel laten zetten.
Overige specificaties van dit toestel zijn:
- Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- 2 megapixel camera
- stereo bluetooth
- GPS-ontvanger
- 128 mb intern geheugen
- MicroSD slot
- 2,5 mm koptelefoonaansluiting
- Symbian S60
- browser met Flash Support

Er is helaas nog niets bekend over een lancering aan deze kant van de oceaan, maar die kans is klein. Een toestel dat exclusief via een Amerikaanse provider wordt aangeboden komt zelden deze kant op. Tenzij hij het daar natuurlijk te goed doet om voor zichzelf te houden. Daar gaan we op wachten.

Oh, en de prijs: $79,99 bij een tweejarig contract. Zo goedkoop nou ook weer niet...

© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS