Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Alles over de nieuwe Nokia 3720 Classic (incl. video's)
Nieuwsbericht: Alles over de nieuwe Nokia 3720 Classic (incl. video's)
Datum en tijd: 10 juli 2009 21:38


De Nokia 3720 Classic is nu echt officieel. In een persbericht gaf Nokia onlangs de specificaties van dit toestel en gaven ze te kennen dat we een water-, stof- en schokbestendig toestel mogen verwachten. Uiteraard wordt dit toestel al aan meerdere tests onderworpen, wat je kunt zien in de video's. Eerst even over de 3720 zelf:
Op de voorkant zien we een helder 2,2 inch TFT display met 16 miljoen kleuren en 240 x 320 pixels, dat volgens de beloften krasbestendig moet zijn. Je sleutels en je telefoon samen in één broekzak is natuurlijk nooit handig (moet je het gewicht weer compenseren in de andere broekzak), maar de 3720 moet het aankunnen. Aan de zijkant van het toestel vinden we goed afgewerkte + en - knopjes, om het volume in te stellen. De knopjes zijn met een rubber laagje bedekt dat deel uitmaakt van de cover, waardoor er geen stof tussen kunnen kan komen.
Op de achterkant vinden we een 2 megapixel camera met LED flash, welke hoogstwaarschijnlijk ook kan functioneren als zaklamp. Ook zien we het batterijklepje, dat goed is dichtgeschroefd. Nu zou je denken, hoe krijg ik dan snel mijn simkaart er in? Daarvoor zit er een mooi draaiknopje aan de onderkant, waardoor je zonder schroevendraaier alsnog gemakkelijk even je batterij er uit kunt halen. Uiteraard niet om stof uit je toestel te halen :-)
Dan de meest gevaarlijke opening van allemaal: de 2,5 mm koptelefoonaansluiting. Daar kan natuurlijk iets in, en dat betekent ook stof. Daarom heeft dit toestel ook niet stof-vrij, maar stofbestendig. Aan de binnenkant is het allemaal mooi dicht afgesloten, zodat er geen druppel water in je telefoon kan komen door dit kleine gaatje. Helaas zullen sommigen voor hun MP3-speler een adaptertje moeten kopen, want de meeste koptelefoons hebben toch nog steeds een 3,5 mm stekkertje. Misschien wil Nokia dat minpuntje goedmaken door een extra 1GB MicroSD kaartje bij het toestel te leveren.
Daarnaast heeft de Nokia 3720 het volgende:
- Tri-band GSM (900 / 1800 / 1900 MHz)
- Bluetooth 2.1 met A2DP
- Stereo FM radio met RDS
- 20MB intern geheugen

Het toestel draait op Nokia's eigen S40 User Interface. Zoals eerder gezegd is het toestel water-, stof- en schokbestendig gemaakt, en heeft het daardoor een IP-54 certificaat gekregen. Het zijn dus niet zomaar kreten om op de doos van het toestel te kunnen zetten, maar officieel geteste eigenschappen. Over die officiële eigenschappen zegt Markku Suomi (vice president, Nokia Connect devices) het volgende:

“Whether using it at the beach or in a dusty construction site, the Nokia 3720 classic has been specifically engineered to withstand the splashes, bumps and drops that come with the terrain. While the Nokia 3720 classic is tough on the outside, it is equally functional on the inside – a perfect choice for people who want a long-lasting and reliable mobile phone for any environment.”

De Nokia 3720 komt in September uit bij T-Mobile voor een prijs van € 125,- excl. BTW, wat neerkomt op zo'n € 150,-. Hij komt in twee kleuren, grijs en grijs/geel:


Maar dan nu de tests. Is wat we hierboven hebben beschreven echt waar? Heeft de Nokia 3720 echt recht op dat IP-54 certificaat? Oordeel zelf aan de hand van de volgende video's:

© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS