Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - LG komt met 12 megapixel cameratelefoon
Nieuwsbericht: LG komt met 12 megapixel cameratelefoon
Datum en tijd: 9 juli 2009 10:38


Op de Korea Products Exhibition in Warschau (Polen) werde LG GC990 Louvre tentoongesteld. Een telefoon met een 12 megapixel camera waar je in HD kwaliteit filmpjes mee kunt opnemen. LG geeft nog aan dat het gaat om een concept phone, maar uit de ervaring blijkt dat we er wel degelijk rekening mee moeten houden dat het toestel op de markt kan komen.
LG is in theorie absoluut niet nieuw met dit toestel. Om te beginnen de naam al: 'Louvre' werd eerder ook gegeven aan de Samsung Omnia Pro. De 12 megapixel camera vinden we ook op de Sony Ericsson Satio en de Samsung Pixon12. Die Pixon12 is later een 'normale' 8 megapixel camera geworden: de Samsung M8800 Pixon.

Verder lijkt de LG GC990 sterk op de nieuwe Viewty Smart. De Viewty Smart draait net als de Louvre op het eigen LG S-Class 3D User Interface, wat we voor het eerst tegenkwamen op de LG Arena. Wat specificaties betreft overstijgt de LG GC990 Louvre deze telefoons echter allemaal:

Natuurlijk de 12 megapixel camera met Schneider-Kreuznach-lens. Deze camera heeft een zogeheten Intellizoom, waarmee hogere digitale zoom kan worden bereikt. Door de 12 megapixel resolutie doet deze functie minder af aan de kwaliteit van de foto. Ook kan de camera foto's nemen met een iso-waarde tot wel 3200. Uiteraard doet dat af aan de kwaliteit, maar als je een moment in het donker - ongeacht de kwaliteit - écht wilt bewaren is dat zeker een mooie optie. Via het 3,2 inch 16:9 beeldscherm kun je van Touch Focus gebruikmaken. Je drukt gewoon op je scherm waar je op wilt scherpstellen, et voila! Xenon flitser zorgt voor meer licht en met de TV-out functie kun je je foto's snel op je TV laten zien. De HD-videofunctie met een resolutie van 1280 x 720 pixels en 30 fps is gelijk aan de Samsung i8910 HD.
Naast deze topfuncties van de camera hebben we nog de 'normale' features van een smartphone:
- WiFi (met DLNA support voor communicatie met andere toestellen)
- GPS functie
- Geotagging
- Bluetooth
- Accelerometer
- DivX en Xvid support

Dan zitten we alleen nog met het volgende statement van LG:
"The GC990 or 'Louvre' mobile phone from LG, is a great example of the type of mobile technology innovation LG is developing. This is a concept model only however, and as such there are no confirmed plans to bring it to market. As we have further details on our camera-phone portfolio or other mobiles, LG will provide information on where and when they will be available to consumers."

Het blijkt dus om een concept toestel te gaan, waarvan we officieel niet mogen verwachten dat hij de winkels gaat bereiken. De ervaring leert ons dat dat wel degelijk kan gaan gebeuren, maar als we kijken naar de specificaties mogen we eerder aannemen dat LG gewoon even wilde laten zien wat ze wel niet kunnen. Laten we afwachten.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS