Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Nokia komt met drie nieuwe toestellen
Nieuwsbericht: Nokia komt met drie nieuwe toestellen
Datum en tijd: 11 maart 2009 15:17


In 2009 komt Nokia weer met drie nieuwe telefoons:
- Nokia 5730 XpressMusic: de eerste Nokia met volledig toetsenbord
- Nokia 5330 XpressMusic: met zoals Nokia dat noemt een "edgy, top-sliced design"
- Nokia 5030: wellicht de lelijkste, maar wel de goedkoopste!

De drie Nokia's zijn alledrie Comes With Music telefoons. Dat houdt in dat ze gemaakt zijn voor jouw muziek. Nokia meldt dat de nieuwe telefoons "je muziek tot leven brengen met features die muziekliefhebbers toegang geven tot de muziek waar zij van houden."

Eerst even een voorproefje van de drie telefoons.


De Nokia 5730 XpressMusic, 5330 XpressMusic en 5030

Nokia 5730 XpressMusic
Dit toestel wordt ook wel de XpressMusic versie van de Nokia E75 genoemd. Het grootste kenmerk van deze telefoon is het uitschuifbare volledige QWERTY toetsenbord. Het is de eerste Nokia met een dergelijk toetsenbord. Op de voorkant vinden we ook nog een normaal T9 numeriek keypad.

Wat specificaties betreft ligt dit toestel een beetje tussen de mid-end en high-end toestellen. Het heeft geen touchscreen zoals de Nokia 5800, en het Nokia N97 monster stijgt er ver bovenuit. Oordeel zelf aan de hand van de volgende specs:
- 3.2 megapixel camera met Carl Zeiss lens
- 2,4 inch QVGA display
- WiFi
- GPS support
- stereo bluetooth
- FM radio
Naast deze 'bijna standaard' features, heeft de telefoon wel iets extra's: N-Gage knoppen. Naast de XpressMusic ervaring die deze telefoon je geeft, wil Nokia je ook weer laten gamen. Als je ondertussen naar het volgende nummer in je playlist wilt gaan, maar je handen vol hebt aan de N-Gage knoppen, dan ben je blij met 'Say and Play', een feature op dit toestel waarmee je je muziek kunt besturen via je stem. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien, heeft Nokia ook een poging gedaan de contact beter te organiseren. Je hebt direct op je welcome-screen een contacts bar, waar je contacten met foto's staan weergegeven.

Het toestel heeft net als de 5330 een 3,5 mm audioingang, een MicroSD geheugensleuf en een USB aansluiting. Bij deze telefoon krijg je een 8GB geheugenkaartje gratis.

De Nokia 5730 XpressMusic wordt in het derde kwartaal van 2009 verwacht. De exlusief belasting en subsidies prijs staat nu op 260 euro. Hij komt in meerdere kleuren: rood, monochrome, blauw en zelfs roze.Nokia 5330 XpressMusic
Een muziektelefoon met speciale XpressMusic aan de zijkant. De quadband telefoon heeft een 2,4 inch display en een 3,2 megapixel fixed focus camera met LED flitser. Ook kun je er tot 15 fps video mee opnemen. De kwaliteit van je foto's zal dus niet echt 'stunning' zijn, vandaar dat je bij dit model slechts een 2GB geheugenkaartje (MicroSD) krijgt, in plaats van de 8GB die je bij de 5730 krijgt. Hoewel het toestel geen WiFi heeft, treffen we wel GPS ondersteuning aan, met Nokia Maps ge´nstalleerd.
Nokia belooft dat je met deze muziektelefoon tot wel 26 uur muziek kunt luisteren. Met een 1000 mAh batterij kun je er 7 uur mee bellen en hij staat bijna 400 uur standby. Uiteraard is hierbij uitgegaan van de 'ideale' omstandigheden'. Naast een MicroSD geheugensleuf en een MicroUSB poort, vinden we een 3,5 mm audioingang, waar je je koptelefoon op aan kunt sluiten.

De 5330 XpressMusic wordt in het derde kwartaal van 2009 verwacht. De prijs exclusief belasting en subsidies staat nu op 160 euro, wat niet bijzonder veel is voor dit toestel. Een beter oordeel kun je wellicht zelf vormen door onderstaande video te bekijken:Nokia 5030
Deze tegenhanger van de Sony Ericsson R300 richt zich voornamelijk op de low-end markt. Je vindt er geen WiFi, GPS en zelfs geen bluetooth op. Het is een simpele telefoon waarmee je kunt bellen, SMS'en, en muziek kunt luisteren. Gewekt worden is wel leuk met de 5030, want er zit een sprekende klok en alarm op. Ook kun je er niet alleen je eigen muziek op luisteren, want er zit ook een FM radio ingebouwd.
De Nokia 5030 heeft een 1,8 inch display met een resolutie van 128 x 160 pixels. Je kunt er tot 24 uur muziek mee luisteren, en tot 10 uur mee bellen. Een 3,5 mm audiojack heb je niet per se nodig, want er zitten sterke luidsprekers ingebouwd. Daarnaast heeft het toestel nog een ultra-luxe, supersonische ... zaklamp. Leuk voor wanneer iemand je opsluit in de kast. De prijs wordt er gelukkig niet meer van, want die staat nu op 40 euro (excl. belasting en subsidies). We kunnen de Nokia 5030 al wel binnenkort verwachten, want hij staat voor Q2 2009 ingepland.

Ook van deze mobiel een filmpje:Voor de liefhebbers heeft Nokia ook een Press Release over de toestellen online gezet. Die kun je vinden op de website van Nokia.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS