Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Sony Ericsson Xperia X1 is uit!
Nieuwsbericht: Sony Ericsson Xperia X1 is uit!
Datum en tijd: 30 september 2008 10:04


De Sony Ericsson Xperia X1 ligt in de webwinkels!
Deze telefoon is een half jaar geleden groots aangekondigd. De telefoon zou vooral op de gebruiksgemak gericht zijn, en minder op prestaties zoals de camera. De 3.2 megapixel is niet de slechtste, maar dat is niet waar Sony Ericsson deze telefoon om heeft gemaakt. Het interface en de bediening moeten de trend zetten, en dat is te zien op onderstaande foto:
De Xperia X1 kent 9 verschillende bureaubladen, elk meteen verschillend thema. Je kunt daarbij denken aan je agenda, het weer, muziek, afbeeldingen, etc. Hoewel het toestel op Windows Mobile draait, is daar weinig van te zien door dit aangepaste interface. Je kunt gemakkelijk door deze bureaubladen bladeren door ze naast elkaar te zetten of uit te vouwen als waaier.

Uiteraard is de Xperia X1 volledig touchscreen. Het display van maarliefst 3" inch kent 800 x 480 pixels. Echter, niet alleen het touchscreen moet de bediening makkelijk maken. Het volledig toetsenbord (QWERTY) en de 4 richtings optische joystick moeten hun steentje bijdragen. Deze optische joystick kun je vergelijken met een touchpad van een laptop.

Naast gebruiksgemak moet de Xperia X1 natuurlijk ook de nodige functies bezitten. Zoals we al eerder zeiden is dit model geen cameratelefoon, maar wel een internettelefoon. UMTS en HSPDA maken razendsnel internet mogelijk, en met een Wi-Fi verbinding kun je zelfs verbinding maken met het internet zonder een mobiel internetabonnement.

Het toestel kost in de losse verkoop 601,- euro, maar meer aanbiedingen zijn hier te vinden.

De volledige specificaties van het toestel zijn hier te vinden.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS