Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - HTC maakt dikke winst op Android
Nieuwsbericht: HTC maakt dikke winst op Android
Datum en tijd: 11 december 2008 13:48


Heb je afgevraagd waarom Sony Ericsson en andere opeens over willen stappen op Android? Misschien helpt het als we gaan kijken naar de winst die HTC de afgelopen maand november gedraaid heeft.

In oktober draaide HTC goed, maar in november draaide HTC heel goed. Waarom? De T-Mobile G1 kwam uit. Mede daardoor zijn de sales van oktober naar november wel 10,8 % gestegen. HTC heeft er in november maarliefst $ 528,57 miljoen aan overgehouden! Dat is niet slecht. Wanneer we dat vergelijk met vorig jaar, heeft die stijging er voor gezorgd dat HTC dit jaar bijna 30% meer winst gedraaid heeft.
En het geheim: wellicht ligt het in de G1 zelf, vanwege het gebruikersgemak, de functies, de uitstraling, en dat soort zaken. Wat velen denk dat echt mensen aantrekt de Google Phone te gaan kompen, is Android, het nieuwe besturingsysteem van Google. Android blijkt zoals vele diensten van Google enorm goed te lopen, en ook helemaal niet slecht te zijn.

Sony Ericsson heeft in Q3 2009 zo'n 32 miljoen dollar verlies gedraaid, en wellicht kan Android daar een verschil in brengen. Hadden ze nou toch maar die primeur gepakt...© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS