Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste GSM aanbiedingen in je mailbox:Nieuws - Samsung Ego met liquid metal aangekondigd
Nieuwsbericht: Samsung Ego met liquid metal aangekondigd
Datum en tijd: 4 december 2008 14:26


De Samsung Ego, oftewel GT-S9402, is een nieuwe Dual SIM telefoon van Samsung. Niet zomaar een poging om de Dual SIM telefoons te promoten; eerder een poging om tot hen door te dringen die liever één keer en nooit weer een mobiele telefoon kopen. Deze telefoon is namelijk zo goed als 'onverwoestbaar'.

Waarom? Omdat de behuizing van zogenaamd 'liquid metal' is gemaakt. Dit soort metaal is maarliefst 3 keer sterker dan titanium, één van de sterkste metalen die er bestaan. Niet alleen de sterkte speelt mee in de 'onverwoestbaarheid' van deze telefoon; liquid metal is namelijk ook nog eens 1,3 keer flexibeler, kan 3 keer beter tegen schokken en weerstaat 1,8 keer meer druk.
Naast de buitenkant, moeten we ook even over de binnenkant spreken, want daar zijn nogal gemengde gevoelens over. De 5 megapixel camera heeft autofocus en lach-herkenning, maar het toestel ondersteunt dan weer geen 3G. Hoewel je er 1 GB geheugen op vindt, dat uit te breiden is tot 8GB d.m.v. een MicroSD kaartje, heeft het toestel helaas geen WiFi. Wel een mooi 2 inch QVGA OLED display, maar dan weer geen touchscreen. Wel bluetooth 2.0 en USB, maar geen GPS ontvanger. Tja, en over de afmetingen (115 x 48 x 16 mm) en het gewicht (140 gram) valt ook te discussiëren. Het is dus maar net wat je wil...

...en wat je in je portemonnee hebt. Want de Samsung Ego gaat maarliefst € 1200,- kosten. Zeker niet vanwege de specificaties, want daarvoor kun je beter de Nokia N97 bekijken. Nokia heeft wel een toestel dat dicht bij deze prijs komt: Nokia 8800.

Bron: mobilecowboys.© 2007-2009 NUeenGSM.nl is onderdeel van Obedo - KVK: 05072544 Zwolle - Disclaimer RSS